Wat betekent de naam?

Geplaatst op: 1 april 2021

Achter de Bist is een nieuw woonproject in het centrum van Wilrijk, gelegen tussen de Boekstraat, de Pater de Dekenstraat, de Vuurmolenstraat en Bist. De site stond voorheen gekend als de Gedimat of Bridts site, refererend naar de vorige eigenaars en bedrijfsactiviteiten. Met het project wil de projectontwikkelaar PSR de jarenlang onderbenutte site volledig opwaarderen. Bij deze nieuwe invulling van de site horen natuurlijk ook een nieuwe naam en een logo.

De naam Achter de Bist verwijst naar het bruisende, welgekende centrum van Wilrijk: de Bist. Dit kloppende hart van de buurt ligt op een boogscheut van het project. Daardoor zijn alle voorzieningen steeds vlot bereikbaar vanuit Achter de Bist.

Samen met een nieuwe naam lanceren we ook het bijhorende logo. De driehoek verwijst naar de driehoekige vorm van de Bist én de gelijkaardige vorm van de projectsite. Naast deze directe verwijzing, heeft de driehoek ook een meer impliciete betekenis. De vorm staat namelijk voor de opwaardering van de site, voor rust en voor verbondenheid. En dat zijn de elementen die in het project terug te vinden zullen zijn. De opening in de driehoek duidt tot slot op de openheid die we willen nastreven, zowel in de architectuur als in de relatie met de omwonenden en nieuwe bewoners.

Het laatste nieuws over Achter de Bist

Blijf op de hoogte van het project

Laat je e-mailadres achter, dan houden wij je graag op de hoogte van de voortgang van het project.
Cederic
Juan

Van Peltstraat 2, 2018 Antwerpen

www.ikoon.be

hello@ikoon.be

+32 3 324 47 32

Geïnteresseerd?

Contacteer IKOON!

Vul onderstaand uw gegevens in en IKOON neemt contact met u op voor een persoonlijk gesprek.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontdek de partners van het project

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram