Een blik op de werkdag van Jonathan

Geplaatst op: 11 juli 2023

Heb jij je ook al afgevraagd hoe een werkdag op de werf er nu juist uitziet? En wie de mens achter de job is? We doen het vandaag uit de doeken en laten je een blik werpen op een werkdag van Jonathan. Hij werkt op de werf van Achter de Bist en is een echte zomermens. Om te werken verkiest hij dan ook absoluut de zomer boven de winter. “Een ijsje getrakteerd door onze bazen om af te koelen en een bruin kleurtje, helemaal gratis! Wat wil een mens nog meer?” knipoogt Jonathan.

5u00: uit de veren en klaar voor de dag

Ik ben een ochtendmens. Ik ben het al jaren gewend om vroeg uit de veren te zijn. Om 5u opstaan om de dag te beginnen is voor mij dan ook geen probleem.

5u20: vertrek naar het depot

Een straffe koffie later - meer heb ik niet nodig om de dag goed te starten - en ik ben klaar om te vertrekken naar het depot. Onderweg pik ik nog twee collega’s op, wij carpoolen iedere dag naar het werk.

6u30: aankomst Achter de Bist

Om 6u30 komen we aan op de werf van Achter de Bist in Wilrijk. Afhankelijk van het verkeer natuurlijk. Want hoewel Achter de Bist in het gemoedelijke Wilrijk ligt, bevind je je nog steeds in de omgeving en het verkeer van Antwerpen. In de werfkeet ontbijten we samen tot de werken om 7u van start mogen gaan.

7u00: dagplanning overlopen

De werfleider legt de planning van de dag voor. Geert, onze hoofdmeestergast, geeft aanvullend nog instructies. Vandaag is het een drukke dag: we storten beton en dat moet om bouwtechnische redenen telkens in één adem gebeuren. Ik zal ervoor zorgen dat het beton op de juiste plaats komt in de juiste hoeveelheid.

9u-9u15: even pauze

Rond 9u nemen we kort pauze om wat te drinken en te eten.

9u15: terug aan het werk

Met een team van zes collega’s storten we het beton. Iedereen heeft zijn taak in het proces. Het is zwaar werk, maar met een sterk team ziet je het wel goed vooruitgaan. En dat geeft enorm veel voldoening!

12u-12u30: lunchpauze

Tijd om onze energievoorraden aan te vullen, zo kunnen we er weer tegenaan in de namiddag. Wij kennen elkaar goed binnen het werfteam, dus de lunchpauze is echt een fijne ontspanning.

12u30: op het appel

Als onze hoofdmeestergast signaleert dat we terug aan de slag gaan, staan we allemaal binnen 30 seconden aan onze post. Zo heb ik het graag. Op die manier hoeven we niet nodeloos te staan wachten en kunnen we ons houden aan de afgesproken planning.

16u00: einde van de werkdag 

Meestal sluiten we om 16u de werf af, behalve op vrijdag. Dan stoppen we vroeger en kunnen we op tijd aan het weekend starten, fijn!

17u30: thuis

Opnieuw afhankelijk van het verkeer ben ik om 17u30 thuis. Ik breng dan nog wat tijd door met mijn vrouw en twee kindjes. Ik probeer ook regelmatig te gaan fietsen: een win-win situatie. Want met een betere conditie kan ik het werk overdag ook beter aan.

Jonathan, rechts op de foto

Het laatste nieuws over Achter de Bist

Blijf op de hoogte van het project

Laat je e-mailadres achter, dan houden wij je graag op de hoogte van de voortgang van het project.
Cederic
Juan

Van Peltstraat 2, 2018 Antwerpen

www.ikoon.be

hello@ikoon.be

+32 3 324 47 32

Geïnteresseerd?

Contacteer IKOON!

Vul onderstaand uw gegevens in en IKOON neemt contact met u op voor een persoonlijk gesprek.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontdek de partners van het project

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram